Typowo staropolskie przysmaki na weselach

W przeciągu ostatnich kilku lat w organizowaniu przyjęć weselnych pojawiła się nowa moda. Moda ta wskazuje na fascynację staropolskimi potrawami, w szczególności pieczonymi mięsami czy wędlinami oraz innymi dodatkami. Widać to dokładnie nawet po tym, że wiele takich zleceń otrzymują firmy cateringowe, które są dziś w wielu przypadkach odpowiedzialne za zapewnienie strony kulinarnej przyjęcia weselnego. Dziś zabiegani ludzie chcą mieć pewność, że zorganizowane przez nich przyjęcie weselne będzie dopięte na ostatni guzik i dlatego przygotowanie potraw zlecają nie kucharce a profesjonalnej firmie cateringowej. W ofercie profesjonalnych firm cateringowych coraz częściej można spotkać typowo staropolskie potrawy. Wśród nich na przykład można spotkać mięsa pieczone na sposób staropolski, staropolskie wędliny oraz szereg typowo polskich dodatków, takich jak chrzan, żurawina, borówki itd. W niektórych firmach cateringowych można także liczyć na możliwość otrzymania innych dań, z tak zwanego przaśnego stołu. W takich daniach dominują takie potrawy jak pieczone kiełbasy i kaszanki, staropolskie ogórki kiszone, smalec i wiele innych. Co ciekawe, taki zestaw potraw cieszy się wielkim zainteresowaniem ze strony wielu gości. Jest to bowiem zupełna nowość wśród typowych dań, jakie są serwowane w czasie typowych przyjęć weselnych, jakie są znane i organizowane wedle typowych i często powielanych zasad.

Znalazłeś się tutaj dzięki współpracy z poniższym serwisem:

Gotowanie to moja największa pasja. Odziedziczyłem ją po mamie, uwielbiam spędzać czas przy kuchni przygotowując coraz to nowsze potrawy. Bardzo lubię się dzielić moją wiedzą dlatego też postanowiłem stworzyć tego bloga mam nadzieję, że Ci się spodobał i będziesz częściej tutaj zaglądał.