Tagged: sala weselna w warszawie

Pyszne galarety na przyjęciach weselnych

W czasie przyjęć weselnych podaje się bardzo wiele różnego rodzaju dań gotowych i garmażeryjnych. Nie może zabraknąć dań serwowanych na ciepło, ale nie może także zabraknąć tak zwanych zimnych dań garmażeryjnych. W ostatnich latach sporo osób w czasie przygotowywania przyjęcia weselnego zwraca się do firm cateringowych i zleca im przygotowanie większości potraw, albo też całości dań podawanych w czasie przyjęcia. W ofercie firm cateringowych nie może oczywiście zabraknąć szeregu podawanych na zimno galaret, które cieszą się sporym zainteresowaniem wśród gości. Oczywiście, nie podaje się ich tak wiele, jak na przykład dań ciepłych, ale pewna ilość tego typu potraw musi być. W ofercie firm cateringowych można znaleźć nawet tradycyjne galarety, przygotowane z nóżek wieprzowych, ale większość firm podaje bardziej wyszukane potrawy. Serwuje się na przykład szynkę albo golonkę w galarecie z warzywami. Podaje się także karpia, pstrąga albo inny filet rybny w galarecie. Często można także spotkać serwowane przez catering piersi z kurczaka, podawane z różnymi warzywami w delikatnej, przezroczystej galarecie. Zrobienie takiej klarownej i przezroczystej jak szkło galarety nie jest proste, ale w pełni wykonalne. Pracownicy cateringu bowiem stosują znaną sztuczkę kucharzy, zgodnie z którą gotujący się wywar zakwasza się lekko, a potem zawiesinę zbiera się przy pomocy białka kurzego. Dzięki temu galareta jest przezroczysta i wygląda idealnie.